bv3 projectsupport visualiseert ‘anderhalve meter werkplek’
Dankzij 3D-visualisatie werkt Essent weer ‘normaal’ op kantoor

Hoewel de thuiswerkmogelijkheden bij veel  bedrijven goed geregeld zijn, is er grote behoefte (met name ook bij medewerkers) aan werkplekken op kantoor.

Het vormgeven van een veilige werkplek volgens de normen van de anderhalve meter samenleving blijkt echter lastig. Net als goede communicatie met medewerkers daarover. Daarom helpen wij graag bedrijven ‘coronaproof’ te worden. In ieder geval wat de inrichting van de werkplek betreft.

Lees hieronder meer over hoe we dit o.a. voor Essent hebben gedaan

Zoals vrijwel alle bedrijven in Nederland wordt Essent geconfronteerd met de ‘anderhalve meter samenleving’. Hoewel de thuiswerkmogelijkheden bij het energiebedrijf goed zijn, is er grote behoefte (met name ook bij medewerkers) aan werkplekken op kantoor.

Visualisatie kantoor Essent
Daarom ging bv3 projectsupport aan de slag voor Essent met een inrichtingsplan en het visualiseren van een veilige werkplek in coronatijd.
Waar bij sommige organisaties niet op kantoor kunnen werken hooguit een ongemak is, is dat bij andere organisaties een acuut probleem. Voor de meeste organisaties geldt dat gelukkig niet. Zij kunnen de meeste van hun medewerkers een werkplek bieden. In ieder geval enkele dagen per week. Daar is ook grote vraag naar. Niet iedereen werkt prettig thuis en velen geven ook aan de sfeer en collega’s te missen.

Werkplekken en looproutes zijn gemarkeerd
Het vormgeven van een veilige werkplek volgens de normen van de anderhalve meter samenleving blijkt echter lastig. Net als goede communicatie met medewerkers daarover. Op veel kantoren bestaat die communicatie uit tape en opgehangen A4’tjes met instructies. Dat werkt vaak prima op een niet al te groot kantoor, maar heeft ook zeker zijn beperkingen. Essent wilde een professionele oplossing en liet ons een inrichtingsplan en visualisatie maken van hun kantoor, inclusief bewegwijzering en beschikbare werkplaatsen. Zo is voor alle medewerkers in één oogopslag duidelijk waar gewerkt kan worden en hoe men zich door het kantoor moet begeven.

Essent
Met Essent werkte bv3 al samen aan de (her)inrichting van diverse kantoren. Dat maakt ons ook bij dit vraagstuk een logische partner voor Essent. Niet in de laatste plaats omdat we de plattegronden al klaar hadden liggen.

Plattegrond
Daarmee hadden we een goede basis om snel te kunnen schakelen. Maar ook partijen voor wie we nog geen tekeningen beheren kunnen gerust bij ons aankloppen voor 3D-visualisaties en inrichtingsplannen. Ten behoeve van de anderhalve meter samenleving, maar natuurlijk ook voor andere doeleinden.

Ander voorbeeld
Een ander voorbeeld is een scholengemeenschap in Wassenaar. Daar worstelde men met efficiënt ruimtegebruik van een kantoor voor een stafafdeling. Een groter pand leek daar de enige oplossing, totdat wij kritisch naar de ruimte gingen kijken en vooral gingen meten. Bleek het dus toch mogelijk te zijn met een degelijk plan als basis. Organisaties die hun werkplekken op deze manier laten ontwerpen kunnen ook als geen ander aantonen dat zij conform de corona maatregelen werken, mochten zij daar ooit op gecontroleerd worden.

Meedenken
Waar het feitelijk op neerkomt is dat bv3 projectsupport bedrijven helpt ‘coronaproof’ te worden. In ieder geval wat de inrichting van de werkplek betreft. Dat kan een kantoor zijn, maar in principe ook elke andere denkbare werkruimte. Het mooie daarvan is dat een totaaloplossing geleverd wordt. Van ontwerp tot communicatiemiddel aan het personeel op de werkvloer. Het is veilig, duidelijk en onderbouwd.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat gerust van je horen.
Stuur ons een berichtje via LinkedIn of bel 073 – 63 99 310.