In april 2016 wordt voor de zesde keer door het NVTG de BouwAward uitgereikt.
De uitreiking van de BouwAward vindt plaats tijdens het Wereldcongres van de International Federation of Healt Care Engineering  (IFHE) dat het NVTG organiseert in de World Forum te Den Haag.

Het thema voor de NVTG BouwAward 2016 is; “Een healing evironment voor alle gebruikers”.

De NVTG BouwAward is een prestigieuze bouwprijs. Het bijzondere aan deze bouwprijs is dat de genomineerde huisvestingsprojecten vanuit een integrale benadering worden beoordeeld. Centraal staat altijd dat de huisvesting moet bijdragen aan het welzijn van de bewoners, bezoekers en medewerkers. Innovatie op het gebied van projectrealisering is bij elke editie van deze prijs eveneens een belangrijk aspect, zoals ook duurzaamheid in de meest brede betekenis en de mogelijkheden voor een gezonde exploitatie. De NVTG BouwAward is in het leven geroepen om te steven naar nog betere zorghuisvesting.

bv3 heeft zich ingeschreven voor de BouwAward 2016 met haar project van Stichting Volkaert in Dongen; ontwerp en project-, bouwbegeleiding Buurstede 15 in Oosterhout.

Na de grondige renovatie (5410m2) en nieuwbouw (1240 m²) is De Buurstede klaar voor de toekomst. De nieuwe Buurstede biedt haar bewoners met dementie een beschermde woonomgeving, waarin ze zich vrij kunnen verplaatsen, met meer ruimte en sfeer. De natuurlijke lichtinval, het huiselijke interieur en de ruime ruimtes dragen daartoe bij. Het loopcircuit is vergroot, de huiskamers extra ruim en de cliënten kunnen zelfstandig naar buiten naar de verschillende afgeschermde tuinen.
De Cliënten hebben allen een eigen appartement met zit- en slaapkamer die ze met persoonlijke spullen kunnen inrichten.
De vele ontmoetingsruimten zoals nostalgische zitjes in het loopcircuit, de kapsalon, therapieruimten, stilteruimte, grandcafe en bruincafe met biljard stimuleren de cliënten tot onderlinge contacten.
De beleving van optimale vrijheid wordt mogelijk gemaakt door moderne domotica. Hierdoor kunnen cliënten gemonitord worden zonder de fysieke aanwezigheid van het personeel.
De nieuwe slogan voor Buurstede 15 is dan ook: “Nieuwe Buurstede geeft mij meer vrijheid”.